×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Ügyfélfogadás az Orgona utcában

A Győr-Szol Zrt. és a GYHG Nonprofit Kft. Orgona utcai közös ügyfélszolgálati irodájában az egészségügyi vészhelyzetre vonatkozó szabályok betartásával 2020. május 12-től ismét lehetőség nyílik személyes ügyintézésre. A Jókai utcai iroda egyelőre továbbra is zárva tart!

Tovább

Élelmiszercsomagok a Győri Segélyalapból

Ezúttal nehéz helyzetbe került családoknak nyújtott segítséget az önkormányzat, a Győri Segélyalapból élelmiszercsomagokat állítottak össze a rászorulóknak. A csomagokat Szeles Szabolcs, Radnóti Ákos és Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselők adták át választókerületükben élő családok számára.

Tovább

Földi eszközökkel irtották a szúnyoglárvákat

A Győr-Szol Zrt. biológiai szúnyoglárva-gyérítést végez, ezúttal földi beavatkozással május 7-én, csütörtökön és a május 8-án, pénteken. A beavatkozás Győr közigazgatási területén a szúnyoglárvák elsődleges tenyészőhelyeit, az ártereket, folyópartokat, tavakat érinti, mintegy 800 hektáron.

Tovább

Fakopp vizsgálja a győri fák egészségét

Az új favizsgáló berendezéssel megállapítható a fa egészségi állapota, illetve az is, hogy balesetveszélyes-e. A magyar fejlesztésű, Fakopp hanghullámok segítségével elemzi a törzset, ágakat. A veszélyes fák feltérképezéséhez a lakosság segítségét is várják…

Tovább

Biológiai szúnyoglárva-gyérítés

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, 2020. május 7-én, csütörtökön és a május 8-án, pénteken földi biológiai szúnyoglárva-gyérítést végeznek a Győr-Szol Zrt. megbízásából.

Tovább

Megérkezett a koronavírus tesztet végző berendezés a győri kórházba

A koronavírus-tesztet mostantól helyben is el tudják végezni, az eredményhez mindössze három óra szükséges. A már itt lévő mellé a héten egy újabb, még nagyobb kapacitású gép is érkezik. Az önkormányzat 16 millió forintos támogatást nyújtott, amely 2000 tesztcsík beszerzésére adott lehetőséget.

Tovább

Hulladékgazdálkodási akcióterv: Szívügyünk Győr tisztasága

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere sajtótájékoztató keretében ismertette a győri hulladékgazdálkodást érintő változásokat, valamint bemutatta a feladatot ellátó cég új ügyvezetőjét. A polgármester célja, hogy másfél év múlva Győr legyen a legtisztább magyar város.

Tovább

Éjszakai növényvédelmi munkák

A Győr-Szol Zrt. - az időjárás függvényében – tervezetten 2020. május 6-án, szerdán, május 7-én, csütörtökön és május 8-án, pénteken 22 óra és másnap reggel 6 óra között végzi el a Győr területén található vadgesztenyefák levél aknázómoly elleni, valamint az utcai fasorok szívó, rágó kártevők elleni növényvédelmi permetezését.

Tovább

Jó helyre került a felajánlás

Ez alkalommal egy ménfőcsanaki, általános iskolás kislánynak nyújthatott segítséget a tanulásban a győri önkormányzat, hiszen Nyikus Krisztián, a Lekri Group Kft. ügyvezetője Győri Segélyalapnak történt felajánlásának köszönhetően egy tabletet kapott ajándékba. A készüléket Laczkovits-Takács Tímea, a városrész önkormányzati képviselője, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke adta át.

Tovább

Vágányzári hirdetmény

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása  szerint 2020. május 8-tól 2020. május 16-ig Herceghalom – Mosonmagyaróvár állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 1 Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Tovább

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – Május 1.

Parkolás, piacok, vásárcsarnok, temetők, hulladékszállítás..

Tovább

Az építésügyi feladatok a megyei kormányhivatal hatáskörébe kerültek át

2020. március elsejétől megszűnt a jegyző építésügyi hatásköre, a jövőben az építésügyi hatósági, az építésfelügyeleti hatósági és az örökségvédelmi feladatokat a megyei kormányhivatal látja el.

Tovább

Büntetik a szemetelőket

Az egészségügyi vészhelyzet ideje alatt is fokozottan ellenőrzi a hulladéklerakás szabályainak betartását a hulladékkommandó. A Győr-Szol Zrt. hírei a hulladéklerakásról, fűnyírásról és öntözésről…

Tovább

Változik a győri piacok látogatási rendje

Megszűnik a létszámkorlát a győri piacokon, de a korosztályos sáv megmarad...

Tovább

Igény szerint bővítik a felügyeleti kapacitást a győri bölcsődékben, óvodákban

A Győr közigazgatási területén lévő bölcsődék és óvodák bár továbbra sem nyitnak meg teljesen a veszélyhelyzet fennállására tekintettel, az azokban eddig is működő ügyeleti rendszert igény szerint tovább bővíti az önkormányzat.

Tovább

Újabb tanulást segítő tablet a Győri Segélyalapból

Nyikus Krisztián, a Lekri Group Kft. ügyvezetője felajánlásának köszönhetően, a Győri Segélyalap ez alkalommal egy adyvárosi fiatal tanulmányait támogatja. A tabletet Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője adta át.

Tovább

Wuhan maszkokkal segít Győrnek

Emlékezetes, hogy az év elején Dr. Dézsi Csaba András polgármester javaslatára az önkormányzat hárommillió forintos segítséget nyújtott a fertőzéssel akkor még leginkább sújtott városnak. A hírek szerint Wuhan mára túljutott a járványon, a testvérvárosi kapcsolat jegyében most ők segítenek Győrnek.

Tovább

Forgalmi változás - meghosszabbítva

A munkálatok miatt az Eszperantó utat lezárták a Tihanyi Árpád úti kereszteződésnél, a terelés érinti az országos és regionális járatokat, valamint a 19A, 27, 32, 34, 36, 37, 900 járatokat 2020. április 27-től. A változás várhatóan május 17-ig tart.

Tovább

KSH: Felmérés a koronavírussal kapcsolatban

Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.

Tovább

Köztemetők nyári nyitvatartási rendje

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a hozzátartozókat, hogy a Nádorvárosi, Szabadhegyi, Révfalui, Újvárosi, Sugár úti, Templom úti, Malomsori és a Koroncói úti köztemetők 2020. május 4-től, hétfőtől a nyári nyitvatartási rend szerint, azaz naponta 7 és 20 óra között látogathatóak.

Tovább

Forgalmi változás

2020. május 5-től megszűnik a terelés a Külső Bácsai úton - a 11 és 11Y buszjáratok visszatérnek menetrend szerinti útvonalukhoz...

Tovább

Újabb győri intézkedések - könnyítések

Miniszterelnök úr bejelentése szerint a vírus elleni védekezés új szakaszába lépünk, amikor fokozatosan és szigorú menetrend szerint megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon. Polgármesteri közlemény:

Tovább

Megújult a Bem téri szökőkút és környezete

Ebben az évben is folytatódik Győrben a szökőkút felújítási program, melynek idei első állomásaként megtörtént a Bem téren található „Fiú tállal” című műalkotás, a hozzá tartozó medence és környezetének felújítása, szépítése.

Tovább

Virágágyak előkészítése

A Győr-Szol Zrt. az egészség megóvását célzó szabályok betartásával végzi a 2019 őszén elültetett, mostanra a díszítőértékét veszített kétnyári növények, illetve tulipán és nárcisz növények hagymáinak kiszedését a városi virágágyakban.

Tovább

Támogatjuk a civileket – kiírtuk a pályázatot

A győri székhelyű civil szervezetek számára huszonöt millió Forintos, az egyházak számára tizenkét millió Forintos kerettel kiírtuk a támogatási pályázatot, amelyre a mai naptól egészen 2020. május 29-ig lehet pályázni.

Tovább

1 / 273
Vissza
Fel
Normál