×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Újabb parkolóhelyek a Körkemence utcában

Az idén indul a parkolólemez építése a Kuopio parkban, de a nagyberuházás előtt is több helyütt készülnek el kisebb földfelszíni fejlesztések. Ezúttal a Körkemence utcában bővült a megállási lehetőség.

 

„A probléma gyökere, hogy a lakótelepeket nem ekkora gépjárműállományra tervezték, és ma már nagyon nehéz újabb helyeket találni, ahol többletparkolók alakíthatók ki.” – nyilatkozta a Győrplusznak Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. A terület önkormányzati képviselőjeként hozzátette, a sok kicsi viszont sokra megy, mert 2010 óta lépésenként mintegy 150 új parkolóhelyet sikerült létrehozni. A Körkemence utcában például korábban egy parkolóhely sem volt, ma már közel húsz, ebből készült el a mostani beruházásban újabb nyolc darab.

 

Az utcában a közvilágítást is kiépítették, a sarkon pedig térfigyelő kamera teljesít szolgálatot, vagyis a biztonságot is maximálisan figyelembe vették. Az alpolgármester kiemelte, az elmúlt években számos új parkoló jött létre az Ifjúság körúton, de például a Kodály Zoltán úton és a Szigethy Attila úton is történtek fejlesztések, és ezeket továbbra is folytatják. A kis lépések mellett az idén egy jelentős beruházás is elkezdődik a közelben, hiszen indul a jelenleg előkészítés alatt álló Kuopio parki parkolólemez építése. A jövőre elkészülő létesítmény mintegy 180 parkolóhelyet jelent a városrésznek, és közben a zöld terület is megmarad. A beruházás idei munkáira 400 millió forintot tartalmaz a városi költségvetés.

 

„A lakótelepeken kialakításuknál fogva ennél sokkal több felszíni parkolóhelyet már nem nagyon lehet létesíteni, csak a zöld terület rovására. Ezt csak olyan helyeken tesszük meg, ahol nem zavaró az átalakítás. Ilyen például a mostani helyszín is a Körkemence utcában, a garázssorok mögött.” – tette hozzá Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője. Az idei évben egyébként további új parkolóhelyeket terveznek kialakítani a Sport utca folytatásában, a táncművészeti iskola mellett, valamint az Ifjúság körút szervizútján is.

Vissza
Fel
Normál