×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Teljesen megújult az Ifjúság körút

Az idei évben az útburkolat felújítása történt meg, de a korábbi közvilágítás korszerűsítéssel, parkolóhely létesítésekkel, panelfelújításokkal teljes a megújuláson ment keresztül a nagy forgalmú utca…

 

„Győrben városszerte valósulnak meg fontos útfelújítások, és ez alól Adyváros sem kivétel, ahol az elmúlt időszakban két ütemben készült el az Ifjúság körút rekonstrukciója teljes hosszon.” – mondta el Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette, a beruházásokhoz az önkormányzati források mellett folyamatosan keresik az állami és az uniós lehetőségeket is. Ezúttal az első ütem önkormányzati, a második állami forrásból valósulhatott meg.

 

Ehhez kapcsolódott Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő, aki kiemelte, az elmúlt időszakban több jelentős közös projekt valósult meg állami és önkormányzati együttműködésben – többek között számos panelház energiatakarékos felújítása készült el -, s arra törekszik, hogy a jövőben is minél több sikeres közös projekt valósulhasson meg. „Többek között vizsgáljuk a Földes Gábor utca felújításának lehetőségeit is.” – zárta.

 

„Az elmúlt időszakban valóban komplex megújuláson ment keresztül az utca, amelynek egyik végén a Barátság Park, a másikon pedig a folyamatosan fejlődő Adyvárosi tó található.” – említette Radnóti Ákos alpolgármester, a terület egyik országgyűlési képviselője. Hozzáfűzte, az utcában már korábban kicserélték a teljes közvilágítást energiatakarékos, de közel 40 százalékkal nagyobb fényt adó izzókkal ellátott kandeláberekre, megújult a járda, a kerékpárút, parkolóhelyek létesültek, ráadásul az utca szomszédságában jelenleg is zajlik a Szigethy Attila út és a Szabolcska utca felújítása is.

 

Dr. Gancz Tamás a terület másik önkormányzati képviselője hozzátette, az Ifjúság körút egy nagy forgalmat bonyolító utca, ahol viszont nagyon sokan laknak, ezért volt fontos a burkolatfelújítással, a csatornafedelek cseréjével a zajhatás csökkentése. Emellett az új burkolattal biztonságosabbá és dinamikusabbá is vált a közlekedés.

 

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, a munkálatok két ütemben valósultak meg. Az elsőt 2016-ban végezte el az önkormányzat a Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút 78. között, a második ütemű felújítás során a Kodály Zoltán utca és a Szigethy Attila út közötti 750 méteres szakasz 200 millió forintos állami támogatásból valósult meg. Az útburkolat felújítását megelőzően a közművezetékek cseréjét is elvégezték a szolgáltatók. Az útburkolat felújítás során kicserélték a szegélyeket, a négy buszmegállónál bazaltbetonos felület épült. A 34. számú háznál lévő gyalogátkelőhelyhez nyomógombos jelzőlámpát helyeztek el; ez a berendezés sárga villogó üzemmódban működik, de ha a gyalogos megnyomja a jelzőlámpa nyomógombját, a program szabályozott keretek között piros jelzést ad az autós forgalomnak, és zöldet a gyalogosok számára. Mindez azt jelenti, hogy nem csak a járművel közlekedők, de a gyalogosok számára is biztonságosabbá vált az utca.

Vissza
Fel
Normál