×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Tanévindító ülést tartott a VDF

Egy újabb sikeres év után, 2017. szeptember 12-én megtartotta az idei tanév első, alakuló ülését a Városi Diák Fórum, amely többek között azért is hivatott létrejönni, hogy a diákság érdekvédelmét képviselje. Emellett kommunikációs csatornaként is működik az Önkormányzat és a fiatalok között, megkönnyítve ezzel az információcserét a két fél között.

 

A fórumon 11 különböző középfokú oktatási intézmény diákjai képviseltették magukat, ami nagyon jó induló számnak mondható. A csoportban az elmúlt években már aktívan résztvevő diákok mellett, szép számban köszönthettünk új csoporttagokat is.

 

A gyűlésen a diákok és koordinátoraik megállapodtak a várható ülések időpontjait, és a tervezett programokat illetően, melyek között szerepel egy október eleji csapatépítő tréning, a tavalyi nagy sikerű Sportolkozz vetélkedő folytatása, egy zenei tehetségkutató rendezvény, és az immár hagyománnyá vált 24 órás „Aludj máskor!” vetélkedő is. A szokásoknak megfelelően a csapatépítő tréningnek a győrújbaráti gyermektábor ad otthont, míg a 24 órás vetélkedőnek az elmúlt éveket követve a Magvassy Mihály Sportcsarnok lesz a helyszíne 2018 tavaszán.

 

Az ülés fő témája azonban a két hét múlva esedékes elnökválasztás volt. A diákok előzetesen jelezhették egy adott posztért való indulási szándékukat, felsorolhatták érveiket, hogy miért is tartják magukat a legalkalmasabbnak az elnöki, vagy a három alelnöki poszt egyikére, továbbá a jegyzői posztra is leadták jelentkezéseiket. A kiválasztottaknak mindig egy évre szól a mandátumuk. Az elnök és a jegyző szorosan együttműködve végzik munkájukat, míg az alelnökök különböző feladatkörökért felelnek.

Vissza
Fel
Normál