×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Száraz faágak levágása

A városi faállomány kezelőjeként a Győr-Szol Zrt. nagy figyelmet fordít a növényápolási munkákra.

 

Ennek részeként a lakossági bejelentések és a kertészek észrevételei alapján napjainkban is zajlik a közterületi fák elszáradt ágainak levágása. A biztonsági, biológiai és esztétikai szempontból is fontos tevékenység a lombos fákon végezhető, mert ekkor válnak láthatóvá azok az ágak, amelyek esetlegesen elszáradtak. A munka elvégzéséhez a szakemberek szükség szerint kosaras darusautót is használnak, így a magasban lévő elszáradt faágak is eltávolíthatóak. A program szerint végzett tevékenység során eltávolítják a fák tövénél kinövő, nem kívánatos sarjhajtásokat is.

 

A száraz faágak levágását az őszi lombhullás kezdetéig végzi a Győr-Szol Zrt., ezt követően ősztől tavaszig koronaalakító metszéssel tartják karban a fákat. Az ütemezett növényápolási munkák alól kivételt képeznek az élet és vagyonvédelmi szempontokból azonnali beavatkozást igénylő esetek. A Győr-Szol Zrt. említett feladatai mellett metszési munkálatokat más szervezetek is végeztethetnek.

Vissza
Fel
Normál