×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Síkosságmentesítési ügyelet elrendelése

 

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatósága a meteorológiai előrejelzésekben szereplő további havazás miatt hétfőn 18 órától elrendelte a síkosságmentesítésben és a hó eltakarításban résztvevő munkatársak telephelyi ügyeletét.  Így szükség esetén a cég azonnal megkezdheti a síkosságmentesítést és a hóeltakarítást.

 

A szolgáltató munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás alakulását. A hajnali lefagyások megelőzésére síkosságmentesítik az utakat. Fagyás, havazás esetén, a korábbi évekhez hasonlóan előre meghatározott menetrend szerint végzik a síkosságmentesítést és a hóeltakarítást. Először a hidakon, felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon tűnnek fel a járművek, ezt követően kerül sor lakóutcák, járdák, parki átvezető utak megtisztítására. A buszmegállókat és a hidak lépcsőit kézi erővel szórják fel és takarítják.

 

A számozott főutak városi szakaszain az Állami Közútkezelő végzi a munkát.

 

A téli közlekedés biztonságához, a balesetek elkerüléséhez elengedhetetlen az autósok közreműködése. Rendkívüli időjárási körülmények között csak megfelelően felkészített, téli gumival ellátott járművel szabad elindulni. A közlekedőknek számolniuk kell a megnövekedő utazási idővel és azzal, hogy az útvonalak fokozatosan, a munkagépek haladási ütemével párhuzamosan válnak járhatóvá. A Győr-Szol Zrt. felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét arra, hogy az előttünk álló időszakban az útnak indulók várhatóan télies körülményekre számítsanak.

 

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

 

Győr, 2019. január 8.

Vissza
Fel
Normál