×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Síkosságmentesítés

A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya január 7-én, az esti óráktól folytatta a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain. A síkos útfelületek kialakulását „alásózással” előzték meg. A munka folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

A társaság járművei hétfőn este a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon dolgoztak, ugyanakkor szóróanyag került a főbb utak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre.

A főutakat, a forgalmas városi szakaszokat nagygépek, a belvárosi, szűkebb utcákat kisebb sószóró járművek, a buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket kézi erővel síkosságmentesítették. A Győr-Szol Zrt. által mozgósítható valamennyi gép és az ügyeletei készenlétben lévő valamennyi dolgozó részt vett a munkálatokban.

Kedden a délelőtti órákban ismét megindult a havazás, ezért a szolgáltató folyamatosan juttatta ki a szóróanyagot az utakra, hidakra, buszmegállókba. Az ügyeletben lévő járművek és dolgozók a meghatározott program szerint jelenleg is síkosságmentesítik az utakat, közterületeket.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

Fontos tudnivaló, hogy a számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út) úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

A télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.

Vissza
Fel
Normál