×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Síkosságmentesítés

A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya 2018. február 20-án, éjfél és éjjel egy óra között megkezdte a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain. A síkos útfelületek kialakulását „alásózással” előzték meg. A munka folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

 

A társaság járművei éjfél után a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon dolgoztak, ugyanakkor szóróanyag került a főbb utak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre.

 

A főutakat, a forgalmas városi szakaszokat nagygépek, a belvárosi, szűkebb utcákat kisebb sószóró járművek, a buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket kézi erővel síkosságmentesítették. A Győr-Szol Zrt. által mozgósítható valamennyi gép és az ügyeletei készenlétben lévő valamennyi dolgozó részt vett a munkálatokban.

 

A reggeli órákban ismét megindult havazás miatt a szolgáltató a készenlétet továbbra is fenntartja, a továbbiakban szükséges beavatkozásokat az időjárási körülmények alakulásának figyelembe vételével végzik el. Az ügyeletben lévő járművek és dolgozók a meghatározott program szerint síkosságmenetsítik az utakat, közterületeket.

 

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

 

A télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.

 

Győr, 2018. február 20.

Vissza
Fel
Normál