×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Semmelweis követőit díjazták

Kétszáz éve született a nagyhatású magyar orvos. A városi Semmelweis napi ünnepségen – rá emlékezve - adták át a „Győr Város Egészségügyéért” és „Győr Város Szociálpolitikájáért” díjakat…

 

Magyarország Kormánya 2018-at Semmelweis Ignác-emlékévvé nyilvánította, hogy az ország méltó módon emlékezzen meg „az anyák megmentőjéről” születésének kétszázadik évfordulóján. Ennek szellemében rendezték meg a Városi Semmelweis Napot a városházán csütörtökön, ahol köszöntő beszédében dr. Somogyi Tivadar úgy fogalmazott: Kétszáz évvel ezelőtt egy korszakalkotó zseni született. Sajnálatos módon azonban ezt a zsenialitást éppen kortársai nem ismerték el, sőt elutasították, pedig rengeteg ember életét menthették volna meg, ha hisznek a nyilvánvalóban, és elfogadják a magyar orvos szavait. Ahhoz, hogy Semmelweis téziseit elfogadják, a halála után még egy évtizednek kellett eltelnie. Az anyák megmentője életében tehát elutasítást, sőt megvetést kapott, de az utókor a világ tíz legkiválóbb orvosaként tartja számon. Az alpolgármester kiemelte, a mai egészségügyi és szociális területen dolgozók Semmelweis Ignác követői, hiszen felelősséget vállalnak embertársainkért, nap mint nap azért dolgoznak, hogy jobbá tegyék mások életét. Az alpolgármester köszönetet mondott azért az áldozatvállalásért, amellyel az ünnepeltek a győriek egészségéért tesznek, vagy éppen szociális segítséget nyújtanak. Az ünnepségen a 200 éve született orvosra Dezső Zsuzsanna az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Fogyatékosok Napközi Otthonának vezetője emlékezett.

 

A köszöntőt követően dr. Somogyi Tivadar, Laczkovits-Takács Tímea a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke és Panker Mihály a Humánpolitikai Főosztály vezetője adta át a díjakat. Dr. Garda Árpádné Dr. Bazsika Erzsébet, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, Egészségfejlesztési Osztálya nyugalmazott osztályvezetője az országosan elismert, egészségfejlesztés területén dolgozó szakembereket segítő szakmai munkájáért, a nyugdíjasként pedig önkéntes tevékenységéért vehette át a Győr Város Egészségügyéért díjat. Ezt az elismerést kapta Dr. Fürst Ágnes felnőtt háziorvos is, akit a diabetes gondozása terén végzett munkájáért, a fiatal cukorbetegek számára, a „Mostantól magadért Te vagy a felelős” program kidolgozásáért és szervezéséért díjaztak.

 

Strauszné Motyovszki Sarolta az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat 4-es számú Bölcsődei Központ vezetője a több, mint 40 éves bölcsődei kisgyermeknevelői munkájáért, vezetőként több, mint egy évtizedes tevékenységéért „Győr Város Szociálpolitikájáért” díjban részesült. Ezt az elismerést vehette át Juhász Péter, a Szent Cirill és Methód Alapítvány Gyermekek- és Családok Átmeneti Otthona vezetője is, aki az átmenetileg felügyelet nélkül maradt gyermekek, és az otthontalanná vált családok számára nyújtott átmeneti ellátás magas szakmai színvonalon történő működtetésével érdemelte ki a díjat.

 

Az ünnepségen jutalmazták a szociális, gyermekjólét és egészségügy területén kiemelkedően teljesítő dolgozókat.

Vissza
Fel
Normál