×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Safety Tour 2018

A Safety Tour az Osztrák Polgári Védelmi Szövetség 19 éves múltra visszatekintő biztonsági diákolimpiája általános iskolák 4. osztályos diákjai számára.

 

Az Alpok-Adria Eurégiós együttműködésnek köszönhetően megyénk is képviseltette magát az interaktív, játékos versenyen. A győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola csapata már 13. éve szerepel a megmérettetésen, ezzel nemcsak városunkat, megyénket, hanem tizenegy esetben hazánkat is képviselte.

 

A selejtezőt és a tartományi döntőt követően a stájerországi Knittelfeldben került sor az országos döntőre.

 

Az eskü letétele és az olimpiai láng meggyújtása után kezdetét vette a verseny. A kerékpáros ügyességi versenyben nem csak a biztonságos kerékpározás volt a cél, a hívószámok ismeretét is ellenőrizték. A német nyelvű quiz kérdések megválaszolása során, alapos felkészültségükről adhattak a diákok tanúbizonyságot. A következő versenyszámban bizonyították a tanulók, hogy nem csak a biztonságos kerékpározás szabályait ismerik, hanem tudják, azt is milyen egy jól felszerelt kerékpár. A veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló puzzle összerakása ezúttal egy kicsit lassabban sikerült. A puttonyfecskendővel célba lövés során sok vizet sikerült a szorgos diákoknak összegyűjtenie.

 

A verseny drukkját feledtette a jó hangulat, a színes programok, bemutatók. Így például nagy élmény volt a résztvevők számára, mikor landolt a Belügyminisztérium helikoptere, magával ragadta a diákokat a BMX világbajnok bemutatója. A külső helyszíneken a katonaság, a rendőrség, a Vöröskereszt és a hegyimentők standjait, eszközeit tekinthették meg.

 

A versenyen részt vevő 10 ausztriai, 1 német és 1 magyar csapat nagy izgalommal készült az eredményhirdetésre. Stájerország, Németország és Magyarország szoros és izgalmas párharcában a győri diákok az előkelő második helyezést érték el.

 

Csepi László (tűzoltó ezredes) , Jankó Imréné és Hanaszekné Grundtner Éva alapos felkészítésének és a diákok kitartó, áldozatos munkájának eredményeként születhetett meg ez a csodálatos eredmény!

Vissza
Fel
Normál