×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Rómer Ház az ifjúságért

Változatos programokat, közösségi élményt kínál a fiataloknak a Rómer Ház

 

Borkai Zsolt polgármester a házat bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzat azért támogatja az itt folyó munkát, mert az a fiataloknak valódi alternatívát kínál a szabadidő hasznos és szórakoztató eltöltésére, a szervezők által indított lehetőségek igazi közösségformáló erővel is bírnak. A polgármester azt is kiemelte, hogy az önkormányzat jelenleg csak a kezelője az épületnek, de már kezdeményezték az ingyenes tulajdonba vételét. Ha ez megtörténik, úgy a ház kínálta körülményeket is tovább tudják javítani.

 

Grászl Bernadett a Rómer Házat is működtető Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója kifejtette, az intézmény szerette volna a 16-plusszos korosztályt is jobban megszólítani, ezért történt meg a kapcsolatfelvétel azokkal a ma is aktív csoportokkal, akik annak idején a Rómer Házból indultak. Ilyen például az Import Impró társulat, amely a színi előadásokat hozta be a házba. A régi artmozi mintájára az I love MOZI program kínál szórakozást, az első vetítés a "Szabadesés" című film volt, amely után a közönség moderált beszélgetésen vehetett részt Pálfi György rendezővel. A házban irodalmi alkotói pont is létrejött, de fellépési lehetőséget biztosítanak amatőr zenekarok számára is. A programok sorában a népzenei táncházak, a fiatal művészek kiállításai sem maradnak ki.

 

A Rómer Kvelle két szervezője, Szilágyi Norbert ’Sikztah’ és Horváth Gábor elmondta, örömteli, hogy visszatérhettek a Rómer Ház falai közé, ahol azt a küldetésüket szeretnék folytatni, amely nemcsak a fiatalok igényeit szolgálja ki, de talán ízlésüket is jó irányba terelik. Elmondták, a könnyűzenei koncertek szervezéséhez az NKA Cseh Tamás Programján is nyertek támogatást, és már most nagyon pozitívak a tapasztalataik, hiszen minden hétvégén telt házzal működnek. A fiatalok számára biztonságos szórakozási lehetőséget szeretnének nyújtani, de a ház a programokon felül is alkalmas a közösségi életre.

 

A Rómer Kvelle programkínálatával a Győr Plusz Rádióban is találkozhatunk csütörtökönként fél tíztől. A Rómer Ház programjairól a facebookon és a romer.hu honlapon is tájékozódhatunk.

Vissza
Fel
Normál