×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Megújultak a polgármesteri sírok

Halottak Napjára készül a város. Miközben már a temetőket készítik fel az ünnepekre, egy újabb felújítás készült el a Nádorvárosi Köztemetőben. Ezúttal Győr négy neves polgármesterének díszsírhelyét restaurálták…

 

„2015 óta mintegy 150 millió forintot fordítottunk a temető felújítására, köztük a ravatalozó, a kerítés, a zöld-területek rendbe tételére.” – fogalmazott Borkai Zsolt. A polgármester kifejtette, ápoljuk múltunkat, így az elmúlt időszakban is számos sír és emlékhely újult meg. Ezúttal négy jeles polgármester síremléke következett, Farkas Mátyás, Szauter Ferenc, Zechmeister Károly és Wennes Jenő nyughelye újult meg. Az évtizedek során rákerült szennyeződést lézeres technológiával távolították el, a sírhelyeket vízüveggel impregnálták és murvázták.

 

Radnóti Ákos alpolgármester kiemelte, ezt a munkát a jövőben is folytatják, a későbbiekben újabb díszsírhelyek következnek. A temetők megszépítése is folyamatos, 83-as főút mentén a nádorvárosi temető kerítésének felújítása 350 méteren történt meg, de a térkövezés, a szemetes edények bővítése és a közvilágítási kandeláberek cseréje is fontos lépés volt, mint ahogy a régi ravatalozó felújítása, vagy Hefter László kaput formáló műalkotásának elhelyezése is a méltóságteljes emlékezést segíti.

 

A Győr-Szol Zrt. már megkezdte a temetők felkészítését a kegyeleti ünnepre, jelenleg is mintegy 40 munkatárs dolgozik ezen. A győri köztemetők november 5-ig egységesen 7:00-től 20:00 óráig látogathatóak, a téli nyitva tartás november 6-án lép életbe. Az arra jogosultak október 28. – november 1. között 7-11 óra között hajthatnak be a Nádorvárosi Köztemető kapuin. A nehezen közlekedőket ezeken a napokon csendesen működő elektromos kisbusz is segíti. Október 30-tól november 1-ig 10:00 és 16:20 között sírhelyügyintézésre is van lehetőség. A várható nagy forgalom miatt fontos, hogy legyünk türelmesek, figyeljünk egymásra, hiszen a temetőkbe mindenki emlékezni érkezik.

Vissza
Fel
Normál