×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Megújult az Újkapu utca

A Belváros fontos közlekedési útvonalának rekonstrukciója készült el. A közműcserék után következhetett az út- és járdafelújítás, végül pedig a közvilágítás korszerűsítése is megtörtént.

 

„Évente több milliárd forintot fordít az önkormányzat útfelújításra és útépítésre, de állami beruházásból is jelentős közlekedési fejlesztések valósulnak meg. Az elmúlt években végzett folyamatos fejlesztéseket a jövőben is folytatni kell.” – hangsúlyozta Borkai Zsolt az elkészült út átadásán. A polgármester köszönetet mondott a belvárosiaknak és az erre közlekedőknek a türelemért, amit a felújítás során tanúsítottak, hiszen a fejlesztés révén egy huszonegyedik századi minőségű út készült el, amit ráadásul teljes közműcsere előzött meg.

 

A Révfalu felől a Belváros felé tartó forgalom egyik fontos útvonala, az Újkapu utca burkolata az elmúlt években jelentősen leromlott. A felújítást azonban meg kellett előznie a közműcseréknek, amelyek közül a legnagyobb kihívást a hat méter mélyen húzódó szennyvíz csatorna cseréje okozta. A vezetékcseréket követően ez év februárjában már az útépítés kezdődhetett, amelynek keretében kicserélték a teljes útpályaszerkezetet, új bazaltszegélyeket építettek be és megújult a járda is.

 

Simon Róbert Balázs a terület országgyűlési képviselője kiemelte, városunk esetében 850 kilométeres úthálózatról beszélhetünk, ami olyan hosszú, mintha Győrből elmennénk Brassóba. Ennek az úthálózatnak a folyamatos és szisztematikus felújítása zajlik, új szakaszok épülnek. Dr. Fekete Dávid elmondta, a Belváros az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül, megújultak a terek, a sétálóutcák, és a lakóövezeti részek is rengeteget fejlődtek. Ide tartozik az Újkapu utca megújítása, de a Szent István úti csapadékvíz elvezetés beruházása is.

 

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzáfűzte, az utca rekonstrukciója a Móricz Zsigmond rakparttól a Liszt Ferenc utcáig készült el, s megújult a közvilágítás is, mintegy 300 méter hosszon. Az iskola melletti gyalogátkelőhelynél kiemelt közvilágítást alkalmaztak a gyalogosok biztonsága érdekében. A beruházás önkormányzati forrásból, 230 millió forint értékben valósult meg.

Vissza
Fel
Normál