×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Kedden nyílik az ideiglenes vásárcsarnok!

A vásárcsarnok felújítása egy új szakaszához érkezett. A parkolólemez építése már megkezdődött, és hamarosan a régi épület átépítése is indul. A kereskedők átköltöztek az ideiglenesen felépített sátorba, ahol 2018. szeptember 4-én megkezdődik az árusítás…

 

„Az projekt dinamikusan halad előre, már épül a mintegy 300 jármű befogadására alkalmas parkolólemez, amely a környéken tapasztalható parkolási problémákat lesz hivatott enyhíteni. A Malom ligetben megújuló zöldterület még az idén elkészül, és jövő nyár végére, ősz elejére a vásárcsarnok is teljesen megújul. – fogalmazott Radnóti Ákos az ideiglenes csarnok bemutatásán. Városüzemeltetésért felelős alpolgármesterként elmondta, a környéken a Modern Városok Programból megvalósuló kórházi és az önkormányzati forrásból felépülő Kuopio parki parkoló lemezzel mintegy 800 új parkolóhely jön létre. A város lakótelepi környezetének példátlan fejlesztése ez.

 

Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, egy nagyon összetett projektről van szó, amely komoly koordinációt igényel. Az ideiglenes sátor, amely jövő nyár végéig látja el a vásárcsarnok feladatait, az infrastruktúrával, közművekkel, parkolóval, kerítéssel együtt önmagában közel 200 milliós beruházás. Hozzátette, számos pozitív visszajelzés érkezett, bízik benne, hogy a vásárlók is elégedettek lesznek az ideiglenes létesítménnyel. Sági Géza hangsúlyozta, a munkálatok komplexitása ellenére arra törekednek, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen.

 

„A bérlőkkel egyeztetve, az üzlettulajdonosok és az őstermelők igényeit figyelembe véve alakítottuk ki az ideiglenes piacteret.” – ezt már Rotter Zsolt, a Győr-Szol Zrt. vagyonkezelési üzletágvezetője mondta a helyszínen. Fontos tudni, hogy a ruházati és háztartási cikkeket értékesítő kereskedők egyelőre maradnak az eredeti helyükön. A sátorba viszont átköltözik mintegy negyven üzlet és közel száz őstermelő. Bár a költözés folyamatos, a sátor szeptember 4-től várja a vásárlókat. A nyitva tartás megegyezik a vásárcsarnokéval, vagyis a hétfői szünnapot követően kedden és csütörtökön 6:00-15:00 óráig, szerdán és pénteken 6:00-16:00 óráig, szombaton 6:00-14-ig, míg vasárnap 6:00 és 11:00 óra között várják a vásárlókat. Őket a sátor előtti, ötven jármű befogadására alkalmas murvás parkoló is segíti.

 

Szeptember 10-ig a régi épület teljes kiürítése is megtörténik, és elindul a tényleges felújítás. A vásárcsarnok jelenlegi szerkezete megmarad, de az új létesítmény nagyobb, tágasabb helyet kínál majd a látogatóknak. A projekt keretében modern, korszerű, akadálymentesített piactér jön létre, amely közvetlen kapcsolatban áll majd a szomszédságában felépülő parkolólemezzel. A fejlesztés a közeli, nagyobb zöldterületek, mint a Malom liget, Ady-domb (úgynevezett MATÁV játszótér), a csarnok előtti tér megújítását és egy új zöldövezet kialakítását is tartalmazza.

 

Az összességében hárommilliárd forintos projektre a város kétmilliárd forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A győri önkormányzat a Zöld város kialakítása Győrben című (azonosítószám: TOP-6.3.2-15-GY1-2016-00001) projekt keretein belül a 100 százalékos tulajdonában lévő Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel konzorciumban együttműködve valósítja meg a fejlesztéseket. A konzorcium az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból nyerte a vissza nem térítendő támogatást.

Vissza
Fel
Normál