×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Ismét karácsonyi menü három családnak

Tavaly indult a jótékony kezdeményezés, amelynek lényege, hogy komplett karácsonyi menüt kap három győri család. Az idén is győri vendéglátó ipari cégek gondoskodtak a főfogásról, míg a polgármesternek és két alpolgármester felesége a süteményeket készítette el…

 

A rendhagyó, de hagyományteremtő összefogás tavaly év végén indult. Az ötletgazda Páternoszter Piroska polgármesteri biztos az első ajándékozáskor úgy fogalmazott, cél az volt, hogy kifejezzük tiszteletünket és gondoskodásunkat azok irányába, akik példaként szolgálhatnak másoknak, de az ünnepük esetleg kicsit szerényebb körülmények között telne. A felajánlást ugyanis három különböző élethelyzetben lévő család kapta, köztük egy a gyermekeit egyedül nevelő édesanya, egy hétgyermekes nagycsalád és egy fogyatékkal élő gyermeket nevelő család.

 

A karácsonyi ételsor lefőzését idén is az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon az étkeztetés terén közreműködő cégek, köztük a Pálffy Étterem, az Ördögkonyha Kft. és a Nyugatmagyarországi Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Zrt. vállalták. A süteményeket Borkai Zsolt polgármester felesége, Borkainé Havassy Myrtill, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester felesége, dr. Somogyi Tivadarné, és dr. Fekete Dávid alpolgármester felesége, Feketéné Czakó Katalin készítette el a családok számára.

 

Páternoszter Piroska köszönetet mondott a vállalkozásoknak és a sütemények elkészítőinek, egyben felkérte őket, hogy jövőre is folytassák a hagyományt.

 

Feketéné Czakó Katalin, a három háziasszony nevében kívánt Boldog Karácsonyt a családoknak, s elmondta, nagy örömmel vállalták az idén is a süteménysütést, hiszen ezzel nem csak a saját, de mások családjainak is szebbé tudják tenni az ünnepet. Ő egyébként Zacher tortát, Kuglófot és kókuszgolyót készített.

 

„Én csupa olyan süteményt sütöttem, amelyek hagyományosan otthon is az ünnepi asztalra kerülnek, és amiket az idén is eszünk majd Karácsonykor, köztük vaníliás kiflit, linzer karikát, csokiszalámit.” – mondta el kérdésünkre Borkainé Havassy Myrtill. Dr. Somogyi Tivadarné sajtos pogácsával és négyféle édes süteménnyel, püspökkenyérrel, kókusz kockával, vaníliás kiflivel és londoni szelettel készült.

 

A megajándékozott családok nevében Bedő Hajnalka, gyermekeit egyedül nevelő édesanya mondott köszönetet. Kifejtette, ő maga még december 24-én is dolgozni fog, ezért igazán nagy segítség ez a felajánlás, amely komoly anyagi terhet vesz le a vállukról, és mindannyiuk számára emlékezetessé teszi az ünnepeket.

 

A családoknak végezetül Nagy Balázs színművész kedveskedett egy kis karácsonyi műsorral.

Vissza
Fel
Normál