×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Győr is a Giro d’Italia helyszíne lesz 2020-ban

A világ egyik legnépszerűbb kerékpáros körversenye jövőre Budapestről rajtol, és három szakaszt is Magyarországon bonyolítanak le. A sportág nagy alakjai Pannonhalmán keresztül Győrbe is megérkeznek 2020. május 10-én…

 

A szervezők a fővárosban tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön, amelyen a részletekről Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a Giro d’Italia Nagy Rajt szervezőbizottságának vezetője, dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Mauro Vegni, a Giro d’Italia versenyigazgatója, Paolo Bellino, a Giro d’Italia-t szervező RCS Sport igazgatója valamint a rajt- és cél városok képviselői vettek részt. Az eseményen fény derült a magyarországi útvonalra, amely szerint 2020-ban Budapestről indul a verseny, a főváros szívében zajlik a prológ amely május 9-én a Hősök terén rajtol és a Mátyás templomnál ér véget. A második szakasz május 10-én Budapesttől városunkig tart majd, miközben megjárja a Dunakanyart, majd Pannonhalmát is a győri befutó előtt. Harmadik etap Székesfehérvárról indul, bejárja a Balaton északi partját és Nagykanizsán ér célba.

 

Borkai Zsolt polgármester a bejelentés kapcsán elmondta, „a Giro d’Italia a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye, ezért óriási dolog, hogy 2020-ban Budapestről rajtol, és annak három szakasza is Magyarországon zajlik majd! Egykori sportolóként és Győr polgármestereként is fontosnak tartom, hogy a fiatalok a mozgást válasszák. Ehhez – amellett, hogy megteremtjük számukra a sportolás lehetőségét – példaképek is kellenek. A nemzetközi versenyek rendezése a legjobb módja, hogy fiataljaink testközelből láthassák a példaképeket. Városunkban épp a mai napon nyitottuk meg a sporttörténelem első junior tornász világbajnokságát, ahol fiataljaink a követendő példát láthatják. A kerékpározásnak és általában a mozgásnak lehet-e jobb reklámot elképzelni, minthogy a kerékpársport nagy alakjait is testközelből csodálhatjuk?”

 

Sándorfi Róbert a Városmarketing és Programszervezési Főosztály vezetője hozzátette, a Giro d’Italiát tavaly közel kétszáz országban követték figyelemmel, ezért ez egy kitűnő bemutatkozási lehetőség hazánknak, és persze Győrnek is. „Éppen ezért arra törekszünk, hogy minél több szépséget be tudjunk mutatni a környezetünkből, amely a turisztikai érdeklődést is tovább erősítheti városunk iránt.”

 

A 2020-as Giro d’Italia mezőnye 2020. május 9-10-11-én versenyez majd hazánkban.

Vissza
Fel
Normál