×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Bornapok, Aqua és Ace of Base slágerek augusztus végén

„I’m a Barbie girl...” – szól az Aqua egyik legismertebb slágere, akik a Bornapok hétvégéjén a nyárzáró koncert egyik fellépői lesznek, de Győrbe jön Jenny az Ace of Base-ből, a Safri Duo, a 2 Brothers on the 4th floor, a magyarok közül pedig DJ André, a Happy Gang és a Hip Hop Boyz.

 

Az idei nyárzáró fellépőit az elmúlt héten több ütemben ismerhettük meg, a lista Borkai Zsolt polgármester csütörtöki bejelentésével vált teljessé. Mint mondta, a 90-es években nagy sikert aratott előadók ma is nagyon népszerűek, a retro-slágerek másodvirágzásukat élik. A Győrbe látogató Total Dance Fesztivál az 1990-es, 2000-es évek hangulatát idézi meg, vagyis fergeteges buli várható a Városháza előtt augusztus 24-én, szombaton este nyolc órától (esőnap: augusztus 25., 20:00 óra).

 

A fellépők sorában tehát ott lesz a dán Aqua, amely a 90-es évektől kezdve adta ki egymás után a slágereket, köztük a Barbie Girl-t. Hat kiadott albumig jutottak, Győrben pedig igazi show-t ígérnek. A svéd pop együttes, az Ace of Base három testvér, Malin, Jenny és Jonas illetve Ulf Ekberg közreműködésével alakult a 80-as évek végén. Olyan slágerek köthetők a nevükhöz, mint a Beautiful Life, vagy a Happy Nation. Jenny Berggren 2009-ben kezdett szóló karrierbe, azóta járja a világot, és adja elő a legnagyobb Ace of Base slágerek eredeti és újraértelmezett verzióit. A Safri Duo a trance zenét ötvözi az ütős hangszerekkel, legnépszerűbb slágerük a Played-A-Live. A 2 Brothers on the 4th floor – nem túl meglepő módon – a negyedik emeleten alakult meg, ahol a holland testvérpár, Martyn és Bobby Boer lakott. A „Can’t help myself”-fel váltak híressé, majd két lemezt is kiadtak olyan slágerekkel, mint a „Dreams” és a „Never alone”. A hazai mezőnyből a győri bulin DJ André repít vissza minket zenei összeállításaival a 90-es évekbe, s ugyanezt teszi a korszak két meghatározó fiú együttese, a Happy Gang és a Hip Hop Boyz is.

 

 

Horváth Endre, vagyis Dj. André a Total Dance Fesztivál szervezőjeként és fellépőként is beszélt. Mint mondta, egy igazi látványos show-t hoznak Győrbe, amelyen a neves előadókhoz méltó látványvilágot élvezhetünk. „Talán a legnagyobb név a mezőnyből az Aqua, amely ráadásul még soha nem járt Magyarországon. Hogy augusztus végén Győrben lépjenek fel, komoly szervezést igényelt, de a zenekar fergeteges bulit ígér. Persze ezt várhatjuk a többi fellépőtől is.” – tette hozzá.

 

A szombati koncertet tűzijáték zárja, a hazajutást pedig ingyenes éjszakai buszokkal segíti az önkormányzat. A nyárzáró koncert napja Győrben hagyományosan az összefogás ünnepe is, hiszen számos közös ügy mellett szerveződik széleskörű összefogás a városban. – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján. A gazdasági élet szereplői a nyárzáró koncert megrendezését is segítik, az Audi Hungaria Zrt. hosszú idő óta főtámogató, de több helyi vállalkozás is az önkormányzat mellé állt. Ez az összefogás tette lehetővé a korábbi években többek között Tom Jones, Lou Bega, az Alphaville győri fellépését, ezúttal pedig a ’90-es évek sztárjainak érkezését.

 

Finom borok, jó zenék


A Bornapok augusztus 22-től 25-ig zajlanak majd, amelyen ismét találkozhatunk az ország legjobb borászataival, kóstolhatjuk legfinomabb boraikat a Széchenyi téren és a Dunakapu téren egyaránt. Tóthné dr. Kardos Krisztina a Győri Művészeti- és Fesztiválközpont igazgatója kiemelte, a két téren párhuzamosan zajlanak majd az események. A baráti beszélgetésekhez olyan előadók biztosítják a hangulatot, mint a Guca Partyzans, Éliás Gyula Jr. és zenekara, a Canarro, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, Veréb Tamás, Szabó Leslie, vagy a Stereo Swing. Az idén is megválasztják a Város Borát és a Fesztivál Borát, és természetesen láthatjuk a borlovagrendek felvonulását is.

 

Téglás Szabolcs rendezvényszervező hozzátette, a Bornapokon fizetőeszközként a már jól bevált fesztiválkártya szolgál, amelyet több feltöltőponton is feltölthetünk, a rajta lévő összeget az utolsó nap éjfélig tudjuk készpénzre visszaváltani. A kiszolgálás az idén is a fesztivál poharából lehetséges.

 

A kiadványért kattintson a képre!

 

Ezen a fesztiválon nemcsak a gasztronómiának és a kultúrának van nagy szerepe, hanem a borlovagrendeknek is. Tagai István az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának prokonzulja kiemelte, a lovagrendek felvonulása mellett a legfőbb eseményük az új tagok avatása lesz, amelyet augusztus 24-én 17:00 órakor tartanak a Loyolai Szent Ignác Bencés Templomban.

 

A Bornapok programjairól és a hasznos tudnivalókról kiadvány készült, amely elérhető a Baross úti Látogatóközpontban és letölthető a gyor.hu honlapról, ahol az ismertető angol és német nyelven is megtalálható. A programokkal kapcsolatban érdemes felkeresni a hellogyor.hu honlapot is.

 

A nyárzáró koncert szervezője: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Főtámogató: Audi Hungaria Zrt.

 

Kiemelt támogató: Győr-Szol Zrt, PannonVíz Zrt., Vidanet Zrt.

 

Támogató: Agrofeed Kft., Alcufer Kft., Leier Hungária Kft., OTP Bank Nyrt., Patent Holding Kft., Praktiker Kft., Solydent Kft., WHB Kft.

 

Médiapartner: Győr+ Média Zrt.

Vissza
Fel
Normál