×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

A legszebb portákat díjazták

Az idén új névvel, „Virágos Városunk Győr” elnevezéssel hirdette meg az önkormányzat környezetszépítő versenyét. A kategóriák legjobbjai értékes díjakkal gazdagodtak…

 

Az idén immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg az önkormányzat a versenyt, amelyre családi ház, társasház, illetve lakásszövetkezeti lakótömb, erkély és üzletek teraszai kategóriákban lehetett nevezni. A zsűri több mint félszáz pályázatból választhatta ki a legjobbakat.

 

A díjátadón Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, az idén megújították a versenyt, ami új elnevezést és új megjelenést kapott, így a nyertesek már az új kinézetű és tetszetős táblákat is magukkal vihették és helyezhetik ki büszkén az épületre. Megköszönte azt is, hogy a lakosság is kiemelten szerepet vállal abban, hogy tiszta, rendezett és szép környezetben élhessünk. „A város kiemelten kezeli a közterületek állapotának javítását, a köztisztaságot, a virágosítást. Az idén 110 ezer palántát ültettek a Győr-Szol Zrt. munkatársai, szépülnek a körforgalmak, öntözőrendszereket telepítettek, szökőkutakat újítottak fel. A pozitív visszajelzésekből leszűrhető, hogy a város kinézete a turistáknak, vagy épp az EYOF-ra érkezett több ezer sportolónak is tetszett.

 

A környezetszépítő verseny során a zsűri azokat a nevezéseket részesítette előnyben, ahol a gondozott környezetben a praktikussági szempontok domináltak a kert kialakításban és láthatóan a lakók, a család, a lakóközösség kényelmét, életvitelét szolgálták. De a virágosítás mellett külön értékelték a környezetvédelmi szempontokat,  a komposztálást, szelektív hulladékgyűjtést. A kategóriák 1 – 3 helyezettei „ Virágos városunk Győr  2017”  táblát, valamint ajándékkártyát vehettek át, amelyet kertészeti és barkács áruházban lehet felhasználni.

 

Családi ház kategóriában első lett Kálócziné Kiss Márta (aki 150 ezer forint értékű ajándékutalványt kapott), második lett Bukó István (125 ezer forintos kártya), harmadik pedig Bányai István (100 ezer forintos kártya). Különdíjban részesült Ratovszky Jánosné, valamint Faragóné Lampert Ágota. Társasház/ Lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában első a Malomsok sétány 43 társasház (300 ezer Ft), második (megosztva) Kodály u. 34-38. és 38-44. (125-125 ezer Ft), harmadik pedig a Tábor u. 31. (200 ezer forintos utalvány). Különdíjat kapott az Ifjúság Krt. 26-32, a Földes G. u. 8/A-B és az Ifjúság Krt. 38. társasház. Erkély Kategóriában Szabó Istvánné (75 ezer Ft.), Szűr Lajos, Szűrné Körtvélyesi Erzsébet (50 ezer Ft.), Faragó Ágota (25 ezer Ft-os utalvány) a sorrend. Az üzletek teraszai esetében a Pálffy Étterem végzett az élen (300 ezer Ft.), a Margaréta Virágüzlet (250 ezer Ft.), valamint a Horváth Kert Vendéglő (200 ezer Ft-os utalvány) előtt.

Vissza
Fel
Normál