×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

A Giro versenyigazgatója Győrben

A Szent István út Városháza előtti szakasza lesz a 2020-as Giro d’Italia kerékpáros körverseny második napjának befutója. A versenyigazgató szakmai egyeztetésre és helyszínbejárásra látogatott Győrbe…

 

„Azért érkeztünk, hogy a helyszínen is megbizonyosodjunk róla, Győr alkalmas helyszín lesz. A mai nap ez nyilvánvalóvá vált, sőt a második etap befutóját is kijelöltük, ez pedig a Szent István út Városháza előtti szakasza lesz. – mondta el a Győrplusznak Mauro Vegni versenyigazgató a győri megbeszélést követően. Kérdésünkre azt is elárulta, eleve így tervezték, mert egy hosszú és széles, egyenes szakaszról van szó, amely ideális helyszíne lesz a beérkezésnek. A Giro d’Italia berfutóira jellemző, hogy az nem csupán egy sportesemény, de egyben egy fieszta-hangulat is, ezért Győrben is látványos programra számíthatunk.

 

A versenyigazgató kifejtette, a mai nap elsődleges célja a helyszín megtekintése volt, amelyből a befutó vált biztossá, de az odáig vezető útvonalra még van két-három opció. A következő időszak feladata lesz tehát a végleges útvonal kijelölése.

 

„Az útvonal meghatározásánál több szempontot is figyelembe kell venni. Nyilván szeretnénk Győrből minél többet megmutatni, de szempont az is, hogy a verseny ne járjon a szükségesnél nagyobb beavatkozással a város életébe.” – nyilatkozta lapunknak Sándorfi Róbert a Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztály vezetője a bejárást követően. Mint mondta, az olasz szervezők nagyon rugalmasak, és tetszett nekik, amit Győrben láttak, így már most jó együttműködés alakult ki a szervezők és a város között.

 

„A verseny idejére nagyon sok látogatóra számítunk, hiszen az egyik legnézettebb kerékpáros esemény érkezik meg hozzánk. Ráadásul Szlovákia és Ausztria is közel van, és mindkét országban rendkívül népszerű a kerékpársport.” – tette házzá a főosztályvezető, aki azt is elárulta, a verseny méltó felvezetést kap hazánkban, így Győrben is várhatók Giro d’Italiára hangoló programok.

 

Az első Giro-t 1909-ben rendezték, vagyis immár 110 éves múltra tekint vissza a világ egyik legrangosabb kerékpáros versenye. A Grande Partenza – vagyis a nagy rajt az elmúlt időszakban minden második évben indul Olaszországon kívülről, jövőre Budapestről. Ezután három szakaszt is Magyarországon bonyolítanak le 2020. május 9-10-11-én. A sportág nagy alakjai Pannonhalmán keresztül érkeznek Győrbe a második napon. A Giro d’Italiát tavaly közel kétszáz országban követték figyelemmel.

Vissza
Fel
Normál