×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Szavazólap

Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottságának 18/2011. (III. 30.) számú határozata

Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága (a továbbiakban: HVB) vagy Választási Bizottság) - a 2011. március hó 30. napján tartott ülésén - a 2011. április 17. napján tartandó időközi önkormányzati képviselő választáson, a győri 4. számú egyéni választókerületben alkalmazandó szavazólap adattartalmának jóváhagyása tárgyában meghozta a következő határozatot:

Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága a 2011. április 17. napján tartandó időközi önkormányzati képviselő választáson, a győri 4. számú egyéni választókerületben alkalmazandó szavazólap adattartalmát a jelen határozat mellékletét képező mintának megfelelően jóváhagyja.

A határozat ellen fellebbezést lehet benyújtani jogszabálysértésre hivatkozással, illetve a választási bizottság mérlegelési jogkörben hozott határozata ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottsághoz. A fellebbezést Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottságánál (9021 Győr, Városház tér 1.) kell előterjeszteni úgy, hogy az a Választási Bizottság döntését követő napon - legkésőbb 2011. március hó 31. napján 16 óráig - megérkezzen. A fellebbezésnek tartalmaznia kell a fellebbezés benyújtójának nevét, lakcímét (székhelyét) és - ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér - postai értesítési címét, a fellebbezés benyújtójának választása szerint telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét, illetőleg kézbesítési megbízottjának nevét és telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók.

Indokolás:

I.

A Választási Bizottság Győr településen a 04. számú egyéni választókerületben egyéni képviselőjelöltként nyilvántartásba vette:

Bárány Istvánt, a Pro Urbe Egyesület Győr jelöltjét,
Ottlakán Beatrix független jelöltet,
Dr. Pergel Elzát, a FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjét és
Szigeti Rolandot, a Magyar Szocialista Párt jelöltjét.   

II.

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 115. § (1) bekezdése alapján az időközi választásra az általános választási szabályokat kell alkalmazni.

A Ve. 5. sz. melléklete tartalmazza a helyi önkormányzati választás egyéni választókerületi szavazólapjának mintáját.

A Ve. 110. § (2) bekezdése kimondja, hogy a települési egyéni választókerületi választás szavazólapja ábécé sorrendben tartalmazza a jelöltek hivatalosan használt családi és utónevét, az 52. § (3) bekezdése szerinti megkülönböztető jelzést, valamint a jelölő szervezetek nevét - a jelölő szervezet kérésére annak rövidítését is -, illetőleg a független jelölés tényét. A (6) bekezdés szerint közös jelölt és közös lista esetén, a szavazólapon valamennyi jelölő szervezet nevét fel kell tüntetni.

A nyilvántartásba vételhez benyújtott jelölt bejelentésre szolgáló E jelű formanyomtatványok tartalmazzák a szavazólap összeállításához szükséges információkat, azaz a jelöltek hivatalosan használt családi és utónevét, a jelölő szervezet nevét. Ennek alapján a jelöltek ábécé sorrendje megállapítható.

A fentiekre tekintettel a Választási Bizottság a rendelkező részben foglaltak szerint döntött.

III.

A Választási Bizottság hatáskörét a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 105/A. § (2) bekezdésének c) pontja alapozta meg.

A határozat a hivatkozott jogszabályhelyeken, a jogorvoslati figyelmeztetés pedig a Ve. 79. § (1) és (2) bekezdésén, továbbá a 80. § (1), (3), (4) és (5) bekezdésén, valamint a 4. § (3) bekezdésén alapul.

Győr, 2011. március hó 30. napján

dr. Gál Miklós
 a HVB elnöke

 

Csatolás:

Vissza
Fel
Normál