×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Elkészült az öntözőrendszer bővítése a Barátság Parkban

A Barátság Sportpark Győr és Adyváros egyik legnépszerűbb közösségi tere. Játék és sporteszközök, foci és kosárlabda-pályák, komplett, ingyenesen használható fittnesspark áll a látogatók rendelkezésére. Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője fontosnak tartja, hogy a környezet is megfelelő színvonalú legyen a látogatók számára, ezért kezdeményezte, hogy a zöldterület fenntartását automata öntözőrendszer segítse. A rendszer kiépítésének első üteme már az elmúlt évben megtörtént, most a második ütem kivitelezése is befejeződött már augusztus elejére.

 

Radnóti Ákos alpolgármester az újabb fejlesztésről elmondta: az elmúlt évben a park Szigethy Attila út és Ifjúság körút által határolt részén építették ki az automata öntözőrendszert. Most a sportpályáktól a Kodály Zoltán utca felé eső területen kapott korszerű vízellátást a gyepfelület és a növényzet. Ezzel gazdaságosabbá és nem utolsó sorban hatékonyabbá válik a park fenntartása, hiszen a nyári kánikulában az kézi öntözés nem is elegendő a zöldterület jó állapotának megőrzéséhez. Terveink szerint a későbbiekben megtörténik az öntözőrendszer bővítésének harmadik üteme, ezzel a Barátság Sportpark zöldfelületének teljes lefedettségét biztosítani fogjuk. – közölte a GyőrSzol Zrt.

Vissza
Fel
Normál